Γ. Σταθάκης στη Deutsche Welle: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα!


ΕΠΑΜ Πειραιά

ÏÉ ÅÊÄÏÓÅÉÓ  GUTENBERG ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÁÍ ÔÏ ÂÉÂËÉÏ ÔÏÕ ÍÉÊÏÕ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÁÊÇ  ÅÕÑÙ ç ÄÑÁ×ÌÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Ο Γιώργος Σταθάκης διαβεβαιώνει, σε συνέντευξή του στηνDeutsche Welle, ότι σε περίπτωση εκλογικής επιτυχίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται έναντι των δανειστών να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

O οικονομολόγος Γ. Σταθάκης θεωρείται μια από τις πιο μετριοπαθείς φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ελληνικό ραδιόφωνο είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει «Plan Β» εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Η θέση μας είναι στην Ευρωζώνη», τόνισε.

Μιλώντας στη DW και στον Γιάννη Παπαδημητρίου, ο Γ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας αλλά ότι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνολική επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
Και εξηγεί πώς αυτό μπορεί να γίνει κατά τη γνώμη του: «Πρώτον, βιώσιμο χρέος. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, η Ελλάδα είναι σε μία μόνιμη παγίδα του χρέους και αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 146 επιπλέον λέξεις

Advertisements

About epamkaterinis

Η ομάδα του Ενιαίου ΠΑλλαϊκού Μετώπου στην Κατερίνη

Posted on 9 Ιανουαρίου 2015, in Αρθρα. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Σταθάκης στη Deutsche Welle: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα!.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: