ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


αφισα Συριανού Α3

 

Σας καλούμε να παραβρεθείτε 7/12/2013 του μηνός Δεκεμβρίου και ημέρα Σάββατο 7,00 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο Κατερίνης εκάβη στην εκδήλωση του Ε.ΠΑ.Μ Πιερίας με θέμα το <<Σύνταγμα>>  ομιλητής θα είναι ο Αναστάσιος Συριανός συγραφέας του πονήματος <<Το συμβόλαιο της υποταγής>>

   Το «συμβόλαιο της υποταγής» είναι ο όρος που περιγράφει την κατάσταση στην οποία εκπίπτει ένα Σύνταγμα όταν αντί να κατοχυρώνει την ανεξαρτησία και την ελευθερία μίας κοινωνίας, επιβάλλει την υποταγή της και την υποδούλωσή της. Τέτοιο είναι το Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους σήμερα. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ίδια η κοινωνία να αλλάξει το Σύνταγμα κι όχι τα κομματικά διευθυντήρια, ώστε να το μετατρέψουμε από συμβόλαιο υποταγής που είναι σήμερα σε συμβόλαιο ελευθερίας της κοινωνίας μας.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους το Σύνταγμα επιβάλλει την υποταγή της κοινωνίας μας σε εγχώριους και εξωτερικούς εξουσιαστικούς μηχανισμούς και τέλος προτείνει τον τρόπο ανάκτησης της ελευθερίας μας μέσα από ένα νέο Σύνταγμα όπου οι πολίτες και η κοινωνία θα γίνουν αυτό που εξ αρχής προορίζονταν να είναι: κυρίαρχοι της πολιτείας τους κι όχι υπόδουλοί της.

Advertisements

About epamkaterinis

Η ομάδα του Ενιαίου ΠΑλλαϊκού Μετώπου στην Κατερίνη

Posted on 4 Δεκεμβρίου 2013, in ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, Ομιλίες - Συνεντεύξεις. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: