ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Ε.Πα.Μ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11/03/2012


Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της Κυριακής 11-3-2012 από τη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

1. Η απόφαση των ενεργών μελών του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου να λάβει τη νομική υπόσταση κόμματος διατηρώντας ταυτόχρονα τον πολιτικό χαρακτήρα και τη δομή του ως μετώπου με τη συντριπτική πλειοψηφία του 94,5% αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στη κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της οργανωτικής και πολιτικής συγκρότησης του Ε.Πα.Μ. σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η Πολιτική και Οργανωτική αυτή συγκρότηση θα λάβει τα τελικά της χαρακτηριστικά στο 1ο Τακτικό Συνέδριο του Μετώπου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και θα θέσει ολοκληρωτικά σύμπασες τις δυνάμεις του σε παράταξη μάχης πλάι στον αγωνιζόμενο Ελληνικό Λαό απέναντι στους ντόπιους δυνάστες και τη ξένη κατοχή.

Σε παράταξη μάχης τερματικού χαρακτήρα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, πραγματική Δημοκρατία  και για την Απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της Κοινωνίας προκειμένου να αναταχθεί η Οικονομία μέσα από μια ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση στηριγμένη στις ίδιες τις υγιείς δυνάμεις του Έθνους και του Λαού μας και για να τεθεί οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της διαπλοκής με τη παρασιτική ψευτοεπιχειρηματική τάξη  και της υποτέλειας στους ξένους επικυρίαρχους.

2. Παρά τη μόλις 7 μηνών ζωή του Μετώπου, με πλήρη αποκλεισμό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και χωρίς στοιχειώδη χρηματοδότηση, το Ε.Πα.Μ. κατάφερε να απλωθεί πανελλαδικά, να συγκροτήσει πυρήνες σχεδόν παντού, ενώ ήδη αντίστοιχοι πυρήνες από μέλη του Ε.Πα.Μ. έχουν αρχίσει να ξεπηδούν σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπήρξαν, λόγω της απειρίας και των οργανωτικών αδυναμιών μας, καταφέραμε να διεξαχθεί η πανελλαδική ψηφοφορία της Κυριακής με άψογο τρόπο, μολονότι αυτές οι αδυναμίες δεν έπεισαν μερικούς από τους συναγωνιστές για την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συμμετοχής τους στη ψηφοφορία, ενώ σε μερικές περιπτώσεις παρατηρήθηκε ελλιπής και μη έγκαιρη ενημέρωση, κυρίως σε μέλη μας που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί οργανικά σε πυρήνες.

Η εμπειρία της πανελλαδικής ψηφοφορίας απέδειξε ότι όπου οι συναγωνιστές μας λειτουργούν συντεταγμένα και με αυτοπειθαρχία στο πλαίσιο των πυρήνων τους, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα και η συμμετοχή ήταν η μεγίστη δυνατή, ενώ αντίθετα όπου επικράτησε η χαλαρότητα και η έλλειψη συντονισμού παρουσιάστηκαν προβλήματα κυρίως λόγω έλλειψης σωστής ενημέρωσης και μικρότερη συμμετοχή.

Στη πορεία μας προς το 1οΤακτικό Συνέδριο οι εμπειρίες αυτές, καθώς και οι αντίστοιχες από τις επί μέρους δράσεις μας, θα συζητηθούν στους κατά τόπους πυρήνες προκειμένου να διαμορφωθεί το πλέον δημοκρατικό αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας και η οργανωτική μας δομή.

Η πρ. Πολιτική Επιτροπή του Ε.Πα.Μ.

Advertisements

About epamkaterinis

Η ομάδα του Ενιαίου ΠΑλλαϊκού Μετώπου στην Κατερίνη

Posted on 15 Μαρτίου 2012, in Κείμενα του Ε.ΠΑ.Μ. and tagged , , . Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Ε.Πα.Μ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11/03/2012.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: