Η Sahra Wagenknecht και οι πραγματικοί υπεύθυνοι της οικονομικής κρίσης


Η Sahra Wagenknecht γεννήθηκε και μεγαλωσε στην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (Ανατολικη Γερμανία) και ειναι ίσως η πιο γνωστη Μαρξίστρια της Ευρωπης. Απο 18 χρονων μελεταει τους 42 τόμους του Καρλ Μαρξ. Μαχετε για τον αληθινο Σοσιαλισμο, σε αντιθεση με τον Ψευτο-Σοσιαλισμο της Σοβιετικης Ενωσης και της Ανατολικης Γερμανίας. Έγραψε πολλά βιβλία περί Σοσιαλισμού, Κοινωνίας και Καπιταλισμού που περιέχουν εκτενείς αναλύσεις σχετικά με τα αιτια και τους πραγματικούς υπευθυνους της οικονομικής κρίσης που μαστίζει σήμερα τις παγκόσμιες αγορές. Η Sahra Wagenknecht σπούδασε σύγχρονη Γερμανική λογοτεχνία και Φιλοσοφία. Tο οραμα της ειναι μια κοινωνικη αγορα χωρις κεφαλαιοκρατία και ένας σοσιαλισμóς, χωρις κεντρικó οικονομικó σχεδιασμó.

Δεν χρειάζεται όμως να συμφωνεί κανεις σε όλα με το όραμα της για να καταλάβει ότι η άρνηση της να στηρίξει με την βουλευτική ψήφο της, το υποτιθέμενο «οικονομικό πακέτο διάσωσης της Ελλάδας» δε γίνεται λόγω του ανθελληνισμού της αλλά ακριβώς λόγω του φιλελληνισμού της και του σεβασμού της προς την ιδέα της δημοκρατίας και της ισοπολιτείας που απορρέουν απ’ αυτóν. Είναι πια καιρός να εγκαταλείψουμε τις τυφλές εθνικιστικές ιαχές κατά της Ευρώπης και της Γερμανίας γενικά και αόριστα, σα να επρόκειτο για ένα μóνο πρόσωπο και φωνή, εκείνο και εκείνη της Άντζελας Merkel, και να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν πολλά πρόσωπα και πολλές φωνές μέσα σ’αυτη την αχανή ήπειρο μας που σκέφτονται όπως και εμείς και φωνάζουν καταγγέλλοντας με το ίδιο πάθος, την απαράδεκτη μεταμόρφωση της E.E σε ανδρείκελο του πιο αδίστακτου Nέο-φιλελευθερισμού. Οι περισσότεροι από μας θα συμφωνήσουν ότι η Ελλάδα δε έχει τίποτα το κοινό με το τέρας που κυοφορεί η μεταμόρφωση αυτή, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι όπως και μεις έτσι και οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης δεν θέλουν να το δουν να μεγαλώνει και να τους επιβάλλεται…και έτσι να καταλάβουμε επιτέλους ότι δεν είμαστε μονοι μας…ότι οι στερεοτυπίες του στυλ  «όι Γερμανοί ξανάρχονται» δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα… Eκατομμύρια γερμανών (κυρίως ανατολικών…) αλλά και άλλων ευρωπαίων ζουν σε ανάλογες αισχρές συνθήκες διαβίωσης με τις δικες μας και η προοπτική επιδείνωσης τους είναι (ή θά ‘ναι σύντομα) ανάλογη με τη δικη μας. Ας κάνουμε ότι μπορούμε να βγούμε απ’ αυτη  τη σφηκοφωλιά της E.E όπως είναι σήμερα και όπως δείχνει δυστυχώς να εξελίσσεται, αλλά ας μην υπεραπλοποιούμε την πραγματικότητα και ας μην κατρακυλήσουμε στο επίπεδο φθηνών και αποπροσανατολιστικών εθνικισμών. Ας μη κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές των άλλων ευρωπαϊκών λαών που σύντομα θα μοιάζουν απαράλλαχτες με τις σημερινές μας κραυγές κι ας δούμε πώς και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τιμωρήσουμε τους αληθινούς υπαίτιους της οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν αλλά και ταυτόχρονα νέμονται.

E.T

p.s: H Σάρα Βάγγενκνεχτ είναι βουλευτής του Γερμανικού κοινοβουλίου, αλλά και εκπρόσωπος σε οικονομικό-πολιτικά θέματα και αντιπρόεδρος του αριστερού κόμματος ‘Die Linke’

p.s2:  Ξεσκέπασμα και της ΔΗΜ.ΑΡ. του «Ευρωπαιστή» Κουβέλη

Ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γεράσιμος  Γεωργάτος αναφερόμενος στην καταψήφιση από τους Αριστερούς (Die Linke) του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, στη γερμανική βουλή δήλωσε τα  εξής:
«Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα «Aριστερά».. (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη  γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι  έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για  τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες  προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις – SPD και Πράσινοι -, δεν  ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.»
http://www.inews.gr/115/apogoiteftike-i-dimar.htm
Να σημειωθεί οτι πριν λίγο  η επίσημη ιστοσελίδα της ΔΗΜ.ΑΡ. κατέβασε από το διαδίκτυο την δήλωση του Γεωργάτου… http://www.dimokratikiaristera.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2915:-die-linke-&catid=53:2010-08-06-15-33-28&Itemid=144‏

Advertisements

Posted on 29 Φεβρουαρίου 2012, in Αρθρα - Κείμενα, Βίντεο - Εκπομπές and tagged , , , . Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Sahra Wagenknecht και οι πραγματικοί υπεύθυνοι της οικονομικής κρίσης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: