ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Adam Smith :
Όταν τα εθνικά χρέη έχουν συσσωρευτεί πλέον σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, είναι μάλλον, όπως πιστεύω, αδύνατο να πληρωθούν με δίκαιο και ολοκληρωμένο τρόπο. Η απελευθέρωση των δημοσίων εσόδων, αν υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια χρεοκοπία.

Karl Marx:
Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού, είναι το δημόσιο χρέος τους. Γιαυτό είναι πέρα για πέρα συνεπής η σύγχρονη θεωρία που λέει πως ένας λαός γίνεται τόσο πιο πλούσιος, όσο πιο βαθιά βουτιέται στα χρέη. Το δημόσιο χρέος γίνεται το credo [πιστεύω] του κεφαλαίου. Και από τη στιγμή που εμφανίζεται η χρέωση του δημοσίου, τη θέση του αμαρτήματος ενάντια στο άγιο πνεύμα, για το οποίο δεν υπάρχει άφεση, την παίρνει η καταπάτηση της πίστης απέναντι στο δημόσιο χρέος.

John Maynard Keynes:
Εάν σου χρωστάω 1 Στερλίνα, το πρόβλημα είναι ασφαλώς δικό μου. Εάν όμως σου χρωστάω 1 εκ. Στερλίνες, το πρόβλημα είναι ασφαλώς δικό σου.

Advertisements

About epamkaterinis

Η ομάδα του Ενιαίου ΠΑλλαϊκού Μετώπου στην Κατερίνη

Posted on 4 Φεβρουαρίου 2012, in Αρθρα and tagged , , , . Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: