Προς τον κ. Γεώργιο Φλωρίδη


Μετά την διεξαγωγή της δίκης της Χάγης και υπό την ασφυκτική λαϊκή πίεση και αγανάκτηση του λαού για την ταυτόχρονη ένοχη σιωπή και κωλυσιεργία όλων των   μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και την θωπευτική στάση του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος πάνω στο μέγα Εθνικό θέμα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Ζήτησε επίσημα η παρούσα βουλή από την ηγεσία του Εθνικού συμβουλίου επίσημη ενημέρωση. Η ενημέρωση έγινε, η αντιπροσωπεία της Βουλής έδειξε να εντυπωσιάζεται από τις επιτυχίες του Εθνικού Συμβουλίου και δεσμεύτηκε για μια νέα συνάντηση το Σεπτέμβρη του 2011 για συντονισμό περαιτέρω ενεργειών και δράσεων.

Πιστεύαμε ότι ο κύριος Φλωρίδης ήταν και είναι ενήμερος για τα παραπάνω, όπως πρέπει νάναι ενήμερος ότι το Εθνικό θέμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις μέχρι τώρα τόχει πάρει στους ώμους του το Εθνικό Συμβούλιο και ο Ελληνικός λαός με ατομικές αγωγές και δικαστικούς αγώνες. Δυστυχώς όπως πάντα δεν δόθηκε καμιά συνέχεια, δεν έγινε καμιά συνάντηση, το Σεπτέμβρη ακολουθήθηκε η ίδια στάση, η ίδια πολιτική από την κυβέρνηση όπως και παλαιότερα.

Ο λαός έχει πεισθεί πλήρως και τελεσίδικα πλέον ότι το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις είναι διάδοχες των δοσίλογων και έχουν δεσμευτεί απέναντι στην Γερμανία και στη Δύση να απαλείψουν κάθε δικαίωμα διεκδίκησης των οφειλομένων. Ο λαός όμως δεν έχει απαλείψει τίποτα, δεν έχει διαγράψει τίποτα.

Η επιστολή του κ. Φλωρίδη προφανώς εκφράζει την απόφαση και την βούληση όλης της συγκυβέρνησης δεν μας εκπλήσσει απλά με λύπη μας μας επιβεβαιώνει. Τάσσεται ανοικτά και ανερυθρίαστα και απροκάλυπτα υπέρ των Γερμανικών συμφερόντων καταπατώντας κάθε έννοια Ελληνικού, Ευρωπαϊκοί και διεθνούς δικαίου. Οι δηλώσεις του κ. Φλωρίδη που εκφράζουν την παρούσα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τις απειλητικές δηλώσεις των Χιτλερικών αξιωματούχων Ρούντολφ Κράτς, Ούρλικ φον Χάσες και Γκέμπελς που είχαν πει ότι θα μετατρέψουν την χώρα μας σε δική τους αποικία με οικονομικά όπλα και μάλιστα Αφρικανικού τύπου.

Επειδή οι απειλές αυτές των Χιτλερικών που έγιναν περίπου το 1941-1950 άρχισαν να γίνονται πράξη την δεκαετία του 1950-1960 ο κ Κομν. Πυρομάγλου είχε δηλώσει επίσημα στη Βουλή το 1959 τα εξής: ‘’ Δεν είναι δυνατόν να το πιστέψω ότι υπάρχει «Ελληνική κυβέρνηση» που να υπηρετεί πιστά τα Γερμανικά συμφέροντα εις βάρος του Ελληνικού λαού και των αγωνιστών του αλβανικού μετώπου και της Εθνικής αντίστασης. Επίσης την οικονομική υποδούλωση της χώρας  μας, που ήδη είχε αρχίσει τότε, επισήμαναν με άρθρα και δημόσιες δηλώσεις τους ο καθηγητής Οικονομίας κ. Στεφανίδης, ο καθηγητής οικονομίας κ. Άγγελος Αγγελόπουλος και ο Πρύτανις του Ε.Μ.Π. κ. Κατσίκης γύρω στα 1961-1963.

Προσωπικά του κ. Φλωρίδη θα του υπενθυμίσουμε την απάντηση που έδωσε ο κ. Σόϊμπλε υπουργός οικονομικών της Γερμανίας σήμερα 3/1/2012 προς τους αγανακτισμένους πολίτες του για τους τεμπέληδες Έλληνες «Δεν έχουμε βοηθήσει τους Έλληνες. Δάνεια τους έχουμε δώσει από τα οποία η Γερμανία κερδίζει με τόκους.»

Τελειώνοντας θα θέλαμε να δώσουμε δυο μηνύματα προς τον κ Φλωρίδη και τους συνεργάτες του.

Πρώτον είναι πολύ άσχημο ντροπιαστικό, καταστροφικό και ολέθριο ένας ολόκληρος λαός να σε αποκαλεί άσχετο, ανημέρωτο, ανίκανο, επιπόλαιο, αντιπαραγωγικό, υποτελή μίσθαρνο όργανο της Δύσης, εθελόδουλο, υποτακτικό και δωσίλογο. Δυστυχώς υπάρχει και κάτι χειρότερο που σύσσωμος ο Ελληνικός λαός προσάπτει προς τον κ. Φλωρίδη την ολοκληρωτική γελοιοποίηση του στα μάτια όλου του κόσμου.

Δεύτερον η απάντηση του λαού προς τον κ. Φλωρίδη και την συγκυβέρνηση του είναι απόρριψη των επισήμων θέσεων και δηλώσεων ως αντεθνικές και υποτακτικές και ο αγώνας συνεχίζεται μέχρις εσχάτων και μ’ όλα τα μέσα έως την τελική δικαίωση από τον λαό. Ο λαός είναι κυρίαρχος και θα υλοποιήσει τις δίκαιες απαιτήσεις του με όπλο την πυγμή δικαίου.

Η Γερμανία και οι συνεργάτες της αν επιμένουν να επισείουν ως δίκαιο το δίκαιο του ισχυροτέρου και το δίκαιο της πυγμής απλώς επιβεβαιώνουν την βαρβαρότητα τους και την χιτλερική θηριωδία τους.

Ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος σ’ αυτή την ιερή διεκδίκηση σ’ αυτό τον ιερό αγώνα και η νίκη είναι δική του.

Γιαννουλόπουλος Ανδρέας

Καρδιολόγος 

Μέλος της πολιτικής επιτροπής ΕΠΑΜ

Μέλος του Εθνικού συμβουλίου για τις

Πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας

Advertisements

About epamkaterinis

Η ομάδα του Ενιαίου ΠΑλλαϊκού Μετώπου στην Κατερίνη

Posted on 12 Ιανουαρίου 2012, in Αρθρα and tagged , . Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προς τον κ. Γεώργιο Φλωρίδη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: