Στην Ελλάδα του σήμερα οι βουλευτές ΔΕΝ δικαιούνται…


Σε μια εποχή που η Ελλάδα καταρρέει, που ο ανώτερος μισθός δεν θα ξεπερνά τα 2.000 ευρώ μικτά, που όποιος συνταξιούχος παίρνει πάνω από 600 ευρώ αντιμετωπίζεται ως… Ωνάσης, οι Ελληνες βουλευτές δεν δικαιούνται να έχουν τις σημερινές τους απολαβές.

Δεν είναι λαϊκισμός. Δεν έχει να κάνει με τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος για τη σημερινή κατάσταση. Δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται ο ρόλος και η προσφορά τους.

Ομως, είναι αδιανόητο -σε τέτοιες συνθήκες- να αμείβονται με ποσά της τάξης των 6.000 ευρώ μηνιαίως και επιπλέον να λαμβάνουν χρήματα για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές κ.λπ.

Οι βουλευτές πρέπει να δείξουν ότι συμπάσχουν με τους υπόλοιπους πολίτες και ότι είναι κομμάτι του ελληνικού λαού που βασανίζεται. Να αποδείξουν ότι αναλαμβάνουν και αυτοί το κομμάτι που τους αναλογεί στον σημερινό δημοσιονομικό Αρμαγεδδώνα.

Παράλληλα με τους μισθούς ήρθε η ώρα να καταργηθούν και οι διπλές τους συντάξεις. Μόνον όσοι δεν έχουν εξασφαλίσει σύνταξη από κάποια άλλη πηγή λόγω επαγγελματικής απασχόλησης μπορεί να δικαιούνται τη βουλευτική σύνταξη. Για όλους τους άλλους δεν μπορεί να ισχύει τίποτε περισσότερο από ότι για τον τελευταίο Ελληνα πολίτη.

Αυτές είναι δύο από τις βασικές προϋποθέσεις για να επανέλθει μια στοιχειώδης εμπιστοσύνη στις σχέσεις των πολιτών με τους πολιτικούς.

Σε διαφορετική περίπτωση, δυστυχώς, οι βουλευτές μας θα είναι υπόλογοι και δακτυλοδεικτούμενοι, με την κακή έννοια.

Πηγή: iefimerida.gr

Advertisements

Posted on 8 Δεκεμβρίου 2011, in Αρθρα - Κείμενα and tagged . Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στην Ελλάδα του σήμερα οι βουλευτές ΔΕΝ δικαιούνται….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: