Σκέφτονται μόνο τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους


 Είστε άνεργος όλο το 2011 εκτός από μια ημέρα που κάποιος καλός άνθρωπος σας έδωσε δουλειά και σας κόλλησε και ένα ένσημο. Θα πληρώσετε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης ή θα τη γλιτώσετε ;

Μη βιαστείτε να πείτε ότι ο καλός κυριούλης Ευάγγελος Βενιζέλος θα σας εξαιρέσει. Αυτό το κατάλαβαν καλά και όσοι άνεργοι έκαναν αίτηση εξαίρεσης καθώς τους απάντησαν ότι αν πριν από την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα τότε την έβαψαν.
Ο νόμος λέει ότι:

1. Για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά πρέπει μέσα στο 2011 να μην είχαν πραγματικά εισοδήματα από άλλη πηγή έστω και μικρού ποσού. Συνεπώς, αν κάποιος εργάστηκε μέσα στο έτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την εισφορά.

2. Το γεγονός γίνεται ακόμα δυσμενέστερο, αφού για το ποσό της εισφοράς λογίζεται και προσαύξηση 1% ανά μήνα για το διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης εξαίρεσης μέχρι την έκδοση της αρνητικής απάντησης. Ως εκ τούτου, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει εισφορά με καπέλο.

Η εξαίρεση αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον συγκεκριμένο οργανισμό και όχι από άλλα Ταμεία.

Αυτά λοιπόν περί κοινωνικής και φορολογικής δικαιοσύνης. Τώρα αν ο άνεργος δεν έχει να πληρώσει ούτε το νοίκι του είναι άλλο θέμα. Το πολύ – πολύ να μην πληρώσει το χαράτσι και να τρώει προσαύξηση 1% κάθε μήνα.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους σκέφτονται μόνο τους αριθμούς κι όχι τους ανθρώπους.

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα.
Από factorx στις 27/11/2011
Advertisements

About epamkaterinis

Η ομάδα του Ενιαίου ΠΑλλαϊκού Μετώπου στην Κατερίνη

Posted on 27 Νοεμβρίου 2011, in Αρθρα, Διαδηλώσεις - Λοιπές δράσεις. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σκέφτονται μόνο τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: